PODJETNIK


Blaž Erzetič , Erzetich

 
Blaž je odprl svoj s.p. leta 2012. Leta 2013 je bil izbran in predstavljen na sejmu Munich High-end kot eden izmed osmih perspektivnih podjetij na področju hardvera za visokokvaliteten zvok.
 
Od leta 1999 do začetka samostojne podjetniške poti je delal kot grafični oblikovalec, ilustrator in fotograf. Delal je tudi kot programer spletnih strani, bil v slovenski vojski, kar 16 let učil smučanje ter štiri leta delal na dveh fakultetah . Študiral je elektroniko in se ukvarjal z glasbo, zato je vse svoje znanje združil in oblikoval produkt – ojačevalnik za slušalke.
 
Blaž pravi, da si je vedno želel dela, ob katerem bi se zjutraj zbudil z željo po njem in to je dosegel. Naslednji korak mu je želja, da podjetje napreduje in postane stabilno, tako na finančnem kot prepoznavnem področju. Ena izmed ključnih vrednost, ki jo mora imeti vsak podjetnik je zanj poštenost, v njegovi sferi delovanja pa mora biti k temu dodano tudi poznavanje zvoka s fizikalne perspektive in fiziološki občutek za zvok in poznavanje glasbe nasploh. Ljudje s katerimi sodeluje morajo biti zanesljivi, transparentni, komunikativni ter profesionalci na svojem področju.
 
Poleg podjetništva, Blaž uživa v umetnosti kot so knjige, filmi in seveda glasba. Vse to mu daje večplastnost in globino, katero lahko prenese na izdelke in izgled podjetja samega. Vedno tudi rad raziskuje nove materiale in možnost kombinacij med njimi. Veliko časa nameni tudi športu (od ene do dve uri na dan), saj mu to omogoča produktivnejše delovanje možganov, rojevanje novih idej in rešitev. Njegov vzornik je Derek Sivers – programer, glasbenik in blogar. Kljub podjetniški poti, Blaž veliko časa nameni otroku in ženi. V šali pove, da bi se za podjetništvo ponovno odločil, še posebej, če  mu ne bi bilo potrebno iti skozi napake.
 
Da bi preprečil nepotrebne napake so v njegovem izboru knjig tudi knjige uspešnih poslovnežev, ki opisujejo napake, ki so jih na njihovih podjetniških poteh sami storili oz. strategije, ki so se jim obrestovale. K temu dodaja tudi redno branje revij, ki se ukvarjajo z razmerjem med življenjskim slogom in proizvodom kot so Robb Report, World of watches in podobne. Tudi sam pravi, da bo svoje naslednike opremil z nasveti, saj sam ne izvira iz podjetniške družine, za kar je imel glede tega slabo ozadje.
 
Pred njegovo podjetniško potjo se je Blaž ukvarjal tudi s 3D računalniško grafiko in imel na to temo več samostojnih razstav, prisostvoval na skupinskih ter imel na izbrano tematiko tudi več predavanj, največ v tujini. Napisal je tudi dva visokošolska učenika z recenzijo skupaj z dr. Heleno Gabrijelčič. Kot glasbenik je izdal štiri studijske albume, med katerimi so bili trije izdani pri tujih založbah.
 
Blažev največji dotedanji uspeh je prepoznavnost njegovega imena v tujini, še posebej med znanimi glasbeniki, ki jim tudi sam sledi in občuduje. Pravi, da se mu še pred par leti ni sanjalo, da bi si z njimi lahko celo dopisoval ter da bodo uporabljali opremo, ki jo je sam razvil in izdelal ter s tem pripomogel k ustvarjanju njihove glasbe.
 
 

Koledar

Vsi dogodki


Startup novice

15. januar 2018 @Primorski tehnološki park
Prihajajo POPRI 2018
6. september 2017 @ Primorski tehnološki park
Začenjamo letošnji jesenski krog SK financiranja start-upov!

Vse novice
 
Želiš izvedeti, kako se vključiti v start-up skupnost goriške regije? Te zanimajo najsodobnejši podjetniški trendi in programi? Na katerih dogodkih ne smeš manjkati?
Prijavi se na Start:up Nova Gorica e-mail listo!