PODJETNIK


Mojca Stubelj Ars, MINI POLIGLOTINI

 
Mojca Stubelj Ars je vsestranska oseba, v kateri je že leta tlela želja po podjetništvu. Navdih za svoj start-up je dobila pri vzgoji sina in ga nadgradila v estetski, večplasten in didaktičen proizvod za otroke. Razvija večjezične knjige za otroke za zgodnje učenje jezikov, ki jih je združila v blagovno znamko MINI POLIGLOTINI. Gre za inovacijo v otroški literaturi, saj je knjige možno uporabiti na štiri načine v odvisnosti od starosti otroka ter njegovega lingvistično kognitivnega razvoja. Sicer je Mojca doktorica okoljskih znanosti in načrtuje tudi okoljsko vzgojne vsebine v svojem podjetju in proizvodih.
Danes je za mlade zelo težko priti do službe preko razpisov, zato vidim potrebo po kreaciji lastnih delovnim mest. Tako je tudi nastalo moje podjetje. Menim, da vsak proaktiven in iznajdljiv mlad človek lahko dela, če si to resnično želi. V Sloveniji vsekakor obstoja okolje za razvoj, predvsem v okviru Start:up iniciative Slovenije, katere akter je tudi Primorski tehološki park. 
 
Podporno okolje Primorskega tehnološkega parka ponuja izjemno kakovostne programe, ustrezen coworking, dnevno podporo in svetovanja, pri zagonu podjetja imaš ob sebi mentorje in svetovalce, ki poskrbijo, da razvijaš nekaj kar trg potrebuje in za to obstaja kupna moč. Vsekakor je Primorski tehnološki park in moje dnevno obiskovanje coworkinga zaslužno za visoko produktivnost, hiter razvoj in preverjanje vsakega koraka po metodi vitkega podjetništva. Start-up vikend je eden izmed ključnih dogodkov, ki nam je vsem udeležencem dal zelo dober vpogled v to, kaj pomeni podjetništvo in kakšne so pravilne metode vitkega razvoja. 
 
Sredstva MONG (Mestna občina Nova Gorica) pridobljena na razpisu za start-upe bom porabila za razvoj in izdelavo novih produktov, promocijo in nastop na slovenskem in Evropskem trgu. Vsekakor sta mi tako MONG kot Primorski tehnološki park omogočila hitrejši razvoj, strateško premišljen in vitek razvoj, preboj na trg in s tem povečala možnost obstoja in rasti mojega start-upa.
 
Predvsem bi si želela, da bi v coworking bilo več start-upov. Skupna energija in dnevni stiki tkejo nove ideje, priložnosti za sodelovanja in vsekakor boljši pretok informacij in znanj. Poleg tega bi bilo odlično, če bi imeli večkrat predstavitve pred izkušenimi podjetniki in svetovanja s strani tujih start-up mentorjev. Uspeh sicer temelji predvsem na trdem in timskem delu ter razvoju v pravi smeri. 
 

Koledar

Vsi dogodki


Startup novice

15. januar 2018 @Primorski tehnološki park
Prihajajo POPRI 2018
6. september 2017 @ Primorski tehnološki park
Začenjamo letošnji jesenski krog SK financiranja start-upov!

Vse novice
 
Želiš izvedeti, kako se vključiti v start-up skupnost goriške regije? Te zanimajo najsodobnejši podjetniški trendi in programi? Na katerih dogodkih ne smeš manjkati?
Prijavi se na Start:up Nova Gorica e-mail listo!