PODJETJE


Multilux / Multiloc d.o.o.

 
Leto ustanovitve: 2013
Spletna stran: www.multilux.eu
Podjetje iz Solkana, ki se je začelo razvijati v Primorskem tehnološkem parku;
Hardware za vaš novi produkt vam načrtujejo in razvijejo v podjetju MULTILUX!

Ali zaznavate v vašem podjetju ali startup ekipi potrebo po specifičnih elektronskih napravah, komercialno dostopne naprave pa vam nikakor niso pisane na kožo? Ste usmerjeni v razvoj programske opreme, vendar bi si vseeno želeli lastnih hardware izdelkov? Slovensko podjetje MULTILUX združuje inženirje in doktorje elektrotehnike ter ponuja razvoj strojne opreme po vaši meri - načrtovane v skladu z najnovejšimi smernicami, namenjene masovni proizvodnji in personalizirane glede na vaše potrebe.
Podjetje MULTILUX je doma v Solkanu, njihova pisarna pa se nahaja v Ljubljani. Sprva se je podjetje razvijalo kot član Primorskega tehnološkega parka in kasneje pričelo sodelovati z ljubljansko Fakulteto za elektrotehniko. Sodelovanje s slednjo, natančneje z Laboratorijem za fotovoltaiko in optoelektroniko, omogoča podjetju med drugim tudi sledenje zadnjim smernicam s področja razvoja elektronskih naprav, kar s pridom izkoriščajo pri svojem delu. Vabljeni na njihovo spletno stran >>
 
Slovenska ekipa inženirjev je v okviru podjetja MULTILUX razvila že vrsto uporabnih rešitev. Med drugim sistem LIPS (Local Indoor Positioning System) za natančno določanje položaja oseb ali predmetov v zaprtih prostorih, ki ga lahko uporabljamo v proizvodnih halah, nakupovalnih centrih in skladiščih ter je natančnejši od tehnologije GPS.
Obenem je ekipa MULTILUX razvila tudi getOrderbrezžični pozivni sistem za restavracije, ki skrajšuje čas izdaje hrane in ukinja mahanje gostov natakarju.
V zadnjem času se ukvarjajo z razvojem sistema za avtomatizacijo pametnih hiš, brez katerega nobena pasivna hiša ni zares pasivna, ves čas pa so udeleženi tudi pri razvoju naročniških izdelkov po meri. Enega takšnih projektov izvajajo tudi skupaj s podjetjem ŠPICA International.

"S podjetjem MULTILUX sodelujemo od začetka lanskega leta. Naš odnos je že od začetka partnersko usmerjen, saj so se fantje zares poglobili v področje, na katerem deluje ŠPICA. Brez močne povezanosti z našo ekipo namreč tovrsten razvoj ne bi bil možen, ekipi MULTILUX pa smo zaupali razvoj strojne opreme in sodelovanje se je obneslo kot zelo učinkovito'', pravi direktor podjetja ŠPICA International. 

Vir članka: Mladi podjetnik / januar 2016  
 
 

Koledar

Vsi dogodki


Startup novice

15. januar 2018 @Primorski tehnološki park
Prihajajo POPRI 2018
6. september 2017 @ Primorski tehnološki park
Začenjamo letošnji jesenski krog SK financiranja start-upov!

Vse novice
 
Želiš izvedeti, kako se vključiti v start-up skupnost goriške regije? Te zanimajo najsodobnejši podjetniški trendi in programi? Na katerih dogodkih ne smeš manjkati?
Prijavi se na Start:up Nova Gorica e-mail listo!