NOVICA


Začenjamo jesenski krog financiranja start-upov s 75.000 € in 200.000 € semenskega kapitala SPS

 
Za ideje s potencialom globalne rasti

Financiranje s produktoma SK75 oz. SK200 je odlična priložnost za vse start-up podjetja z inovativnimi idejami in potencialom hitre globalne rasti. Enako kot letos pomladi vam bomo tudi v seriji jesenskih roadshow dogodkov zagotovili vse informacije in vam osebno svetovali za oddajo prijav v postopek pred-selekcije ter pripravo finalnih razpisnih vlog.
 
Vitke in agilne metode za hiter napredek

Na "roadshow" dogodkih se boste seznanili:
  • z vitkimi in agilnimi metodami izgradnje produktov, ki zagotavljajo hiter napredek in neposredno povratno informacijo s trga,
  • s pogoji in potekom pred-selekcijskih postopkov za oba produkta (SK75 in SK200) ter
  • s ponudbo lokalnega podjetniškega ekosistema za podporo na vaši podjetniški poti.  

Izkušnje in napotki iz prve roke

S start-up podjetniki, ki so že prejeli investicijo Slovenskega podjetniškega skada, bomo v dinamičnih roadshow pogovorih razkrili njihove napotke in izkušnje pri financiranju ter razvoju podjetja s pomočjo investiranih sredstev sklada, zasebnih investitorjev, ki v omenjenih naložbah nastopajo skupaj s skladom ter mentorjev in izobraževalnih programov Start:up Geek House ali Go:Global Slovenia.

Izberite svojo lokacijo in se nam pridružite! 

Med 1. in 7. septembrom bomo v Ljubljani, Mariboru, Kopru, Celju, Novi Gorici, Velenju, Novem mestu in Murski Soboti organizirali deset roadshow dogodkov. Izberite si lokacijo in termin, ki vam najbolj ustreza, ter oddajte obvezno prijavo na dogodek, ki je brezplačen:  

Nova Gorica, Primorski tehnološki park, v torek, 1. septembra 2015, ob 14h
Ljubljana, Tehnološki park Ljubljana, v sredo, 2. septembra 2015, ob 14h
Murska Sobota, Pomurski tehnološki park, v četrtek, 3. septembra 2015, ob 14h
Koper, Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske, v četrtek, 3. septembra 2015, ob 14h
Novo mesto, podjetniški inkubator Podbreznik, v četrtek, 3. septembra 2015, ob 14h
Maribor, Tovarna podjemov, v petek, 4. septembra 2015, ob 14h
Velenje, Štart:up Velenje, v petek, 4. septembra 2015, ob 19h
Celje, Inkubator Savinjske regije, v soboto, 5. septembra 2015, ob 14h
Ljubljana -  Inštitut Jožef Stefan, v ponedeljek, 7. septembra 2015, ob 10h
Ljubljana -  Ljubljanski univerzitetni inkubator LUI, v ponedeljek, 7. septembra 2015, ob 14h

Časovnica od pred-selekcije do prijave na razpis

Inovativna start-upi, ki se bodo potegovala za konvertibilno posojilo v višini 75.000 € ali javno lastniško investicijo v višini 200.000 €, bodo morali prijave v postopke pred-selekcije za oba produkta (SK75 in SK200) oddati najpozneje do 10. septembra, časovnico celotnega procesa pa objavljamo v tabeli

Na kateri razpis se prijaviti?

Produkta SK75 in SK200 sta namenjena različnim fazam rasti in ravoja inovativnih start-up podjetij s potencialom globalne rasti. Prav tako sta oba pospeševalniška programa – Start:up Geek House in Go:Global Slovenia prilagojena specifičnim izzivom, s katerimi se podjetniki soočajo v posamezni razvojni fazi.

Tabela za pomoč pri izboru in prijavi na produkte: najdete jo tukaj

SK75 za podjetja, ki iščejo svoj »product-market fit«

Konvertibilno posojilo v višini 75.000 EUR je torej namenjeno podjetjem, ki so s testiranjem na trgu že potrdili obstoj problema in zanj razvili prototip ali minimalno sprejemljiv produkt (MVP), investicijska sredstva pa potrebujejo za navezovanje stikov s potencialnimi kupci, nadaljnje testiranje hipotez in funkcionalnosti, tržne raziskave in dokončanje razvoja produkta skladno z zahtevami trga. 
 
Podjetje mora biti registrirano do prijave v pred-selekcijo

Za produkt SK75 se lahko potegujejo inovativna mikro in mala start-up podjetja, mlajša od treh let (od datuma registracije do oddaje vloge), sicer pa mora biti podjetje registrirano najpozneje do oddaje prijave v pred-selekcijo, torej najpozneje do 10. septembra 2015. Pri produktu SK75 ni zahteve po sočasni prisotnosti dodatnega zasebnega investitorja, vendar podjetja, ki ga imajo, pridobijo dodatne točke.
 
Pospeševalniški program Start:up Geek House

Pospeševalniški program Start:up Geek House, v katerega po podpisu pogodbe s Slovenskim podjetniškim skladom vstopijo prejemniki investicije SK75, v intenzivnem 3 mesečnem izobraževalnem programu podjetnikom zagotavlja:
  • pridobitev najsodobnejših podjetniških znanj za izgradnjo vitkega, agilnega podjetja,
  • delo in učenje z vrhunskimi start-up mentorji,
  • »co-working« prostore,
  • administrativno-strokovno podporo,
  • medijsko prepoznavnost oz. promocijo doma in tujini ter
  • pomoč pri nadaljnjem iskanju potencialnih partnerjev in strank v mednarodnem prostoru. 
SK200 za začetek hitre globalne rasti

Javna lastniška investicija v višini 200.000 EUR je namenjena podjetjem, ki so že našla svoj ”product-market fit”. Imajo že dokončan izdelek, ki ga prodajajo na trgu, imajo zasebnega investitorja, ki ob sočasnem vstopu Slovenskega podjetniškega sklada zagotovi najmanj 40.000 EUR kapitala, in se pripravljajo na pridobitev večje investicijske runde s strani skladov tveganega kapitala. 
 
Pospeševalniški program Go:Global Slovenia

Odgovore na specifične izzive hitre rasti bodo prejemniki investicije SK200 dobili v pospeševalniškem programu Go:Global Slovenija, v katerem se bodo pripravili na mednarodno investicijo in pridobili osebnega start-up mentorja ter prilagojen izobraževalni program za pomoč pri profesionalni organizaciji podjetja.
 
Program Go:Global Slovenija zajema tudi celotno administrativno pomoč, dostop do ugodne infrastrukture po Sloveniji, dostop do mreže domačih in mednarodnih investitorjev, aktivno promocijo doma in v tujini ter povezave z različnimi mednarodnimi globalnimi start-up središči po svetu.  
 
Investicije SK prejelo že 30 start-upov!

V lanskoletnem jesenskem in letošnjem pomladnem krogu je investicijo Slovenskega podjetniškega sklada SK75 in SK200 pridobilo skupaj že 30 start-up podjetij. Njihove kratke zgodbe so objavljene na startup.si, med njimi pa so tudi ADORA-MED, Chipolo, Datafy.it, Travelstarter in Trainers4me, ki že žanjejo prve vidnejše uspehe doma in v tujini.

Imate še kakšno vprašanje ali dilemo?

Če imate pred prijavo oz. udeležbo na roadshow dogodku še kakšno dodatno vprašanje ali dilemo, nam pišite na faq@startup.si. Sicer pa se vidimo in v živo pogovorimo na vaši izbrani lokaciji.

Program omogočajo: 
Avtor: Stanislava Vabšek, 27.8.2015
 

Koledar

Vsi dogodki


Startup novice

15. januar 2018 @Primorski tehnološki park
Prihajajo POPRI 2018
6. september 2017 @ Primorski tehnološki park
Začenjamo letošnji jesenski krog SK financiranja start-upov!

Vse novice
 
Želiš izvedeti, kako se vključiti v start-up skupnost goriške regije? Te zanimajo najsodobnejši podjetniški trendi in programi? Na katerih dogodkih ne smeš manjkati?
Prijavi se na Start:up Nova Gorica e-mail listo!