OPIS DOGODKA


35. Business Meetups Nova Gorica, promocijsko-motivacijski dogodek

19. januar 2017, ob 18:30 /Gallus Beer Bar, Nova Gorica
 
18.30 – 19.00 predstavitev Nika Klanška & podjetniških priložnosti v Primorskem tehnološkem parku
19.00 – 20.00 pogovor z Nikom Klanškom
20.00 – 20.30 vprašanja in odprta diskusija  
 
Mladi Slovenec, ki je več let živel v ZDA, kamor ga je vodila ljubezen do košarke, ima za seboj bogato podjetniško pot. Niko Klanšek je z njegovim podjetjem FlyKly zagnal proizvodnjo pametnega električnega kolesa (smart wheel) in na Kickstarterju požel nadpovprečen uspeh. Najbolje se kolesa prodajajo v Evropi, sledijo ZDA in Avstralija. Nekaj koles je Niko prodal tudi na domačih tleh.
 
Mladi podjetnik vidi visoko priljubljenost Kickstarterja v omogočanju preverbe trga, koliko je ta velik in ali bi ljudje tvoj izdelek kupili. Odziv zniža stroške proizvodnje, saj točno veš, kakšne izdelek bi ljudje kupili. Platforma ti daje možnost pridobitve kapitala in prepoznavnosti. FlyKly je na Kickstarterju samo v 35 urah dosegel cilj 92.000 evrov, v 40-devni kampaniji pa so izbrali 644.000 evrov. 50% denarja so dobili s strani ZDA, nato iz Nemčije in Avstralije. Donacije so prihajale tudi s strani Slovenija, ki je sicer veliko pomagala pri reklamiranju in širjenju prepoznavnosti produkta. S sedemkrat večjim zneskom od prvotno zastavljenega cilja, je ekipa FlyKly produkt nadgradila, dodatno razvila, ga proizvedla v večjih količinah in znižala stroške. FlyKly teži k izdelavi pametnih orodij za pametno uporabo mobilnosti. Gre za gadgete, ki se lahko vgradijo v kolo. Razmišljanje gre tudi v smer drugih prevoznih sredstev. Vedno več je mest po svetu, v katera ne smeš z avtomobilom v center mesta.
 
Niko je tudi snovalec in vodja projekta Startup studia medijske hiše Delo (startup.delo.si/), s katerim želijo dobiti nove in zanimive ideje, povezane z medijskimi vsebinami ali njihovo distribucijo, v njih investirati, jim dati znanje, prepoznavnost in povezave. Delo Startup Studio ni pospeševalniški progam, ampak deluje kot investitor. Startupi, ki se pridružijo, lahko sodelujejo tudi v drugih programih, namenjenim spodbujanju podjetništva, zato bo tudi studio sam iskal zanimiva podjetja za investicije znotraj podpornega okolja v Sloveniji.
 
Več o Niku Klanšku si lahko pogledate na spletni strani klansek.com/, kjer nam Niko prikaže tudi njegovo ljubezen do košarke in maratona.
 
Business Meetups Nova Gorica so promocijsko motivacijski dogodki, ki se redno izvajajo v novogoriškem lokalu Gallus Beer bar z namenom identifikacije novih poslovnih idej in zagona novih podjetij s potencialom hitre rasti. Business Meetups gostije uspešne podjetnike in podjetnice, s katerimi predstavlja najsodobnejše teme iz start-up podjetništva, omogoča izmenjavo dobrih podjetniških zgodb, znanja, izkušenj, navezovanje novih poslovnih vezi ter novih poslovnih priložnosti.
 
Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Dogodek se izvaja v okviru prednostne naložbe 3.1 Spodbujanje podjetništva, zlasti z omogočanjem lažje gospodarske izrabe novih idej in spodbujanjem ustanavljanja novih podjetij, vključno s podjetniškimi inkubatorji.


Logo TRAK belo ozadje
 
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
T:
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 

Koledar

Vsi dogodki


Startup novice

15. januar 2018 @Primorski tehnološki park
Prihajajo POPRI 2018
6. september 2017 @ Primorski tehnološki park
Začenjamo letošnji jesenski krog SK financiranja start-upov!

Vse novice
 
Želiš izvedeti, kako se vključiti v start-up skupnost goriške regije? Te zanimajo najsodobnejši podjetniški trendi in programi? Na katerih dogodkih ne smeš manjkati?
Prijavi se na Start:up Nova Gorica e-mail listo!