OPIS DOGODKA


Droni na modrem planetu: 21. Business Meetups Nova Gorica

27. avgust 2015, ob 20:00 /Lokal Cafe Gallus, Nova Gorica
 
Primorski tehnološki park vas vabi na 21. Business Meetups Nova Gorica, ki bo potekal v četrtek, 27.8.2015 ob 20. uri v Cafe Gallus. Z nami bosta gosta Tomaž Izak in Marko Mesarič iz podjetja Modri planet d.o.o. Rdeča nit pogovora bo, kako prepoznati vrednost in poslovne priložnosti novih tehnologij ter kako jih vpeljati v svojo dejavnost. Moderator večera je Rok Gulič. Vstop je brezplačen

Podjetje Modri planet je za potrebe geodetskih podjetij razvilo celosten sistem za zajemanje prostorskih podatkov iz zraka in njihovo obdelavo ter pretvorbo v natančne 3D modele. Rešitev je sestavljena iz brezpilotnega letalnika (dron), ki iz zraka fotografira izbrani teren, in fotogrametričnega programa 3Dsurvey, ki tako pridobljene 2D fotografije s pomočjo algoritmov računalniškega vida pretvori v natančne ortofoto načrte, oblake točk in digitalne 3D modele terena.
 
V podjetju Modri planet poudarjajo, da je program 3Dsurvey razvit ''od geodetov za geodete”, saj jim omogoča popolnoma avtomatsko obdelavo podatkov in hitro, enostavno ter učinkovito poizvedovanje in zajemanje podatkov o prostoru. Vsakodnevno delo geodetov je tako močno olajšano, s pridobljenimi podatki pa lahko izdelujejo gradbene načrte, geodetske izmere, preučujejo poplavna in druga potencialno nevarna območja kar iz zraka ali denimo izračunajo prostornino nasutega ali izkopanega materiala.
 
Tekom razvoja je ekipa Modri planet izdelala prek 200 projektov, s pomočjo katerih je spoznala resnične potrebe geodetov in jih implementirala v program, hkrati pa ga nadgradila z določenimi funkcionalnostmi, kot so izračun volumna, avtomatizirana izmera oslonilnih točk, izris vertikalnih profilov, poizvedovanje po višini na oblaku točk, popravljanje digitalnega modela terena in druge, ki jih konkurenčni produkti ne vsebujejo.

Business Meetups Nova Gorica so redna neformalna poslovna srečanja, ki jih organizira Primorski tehnološki park v novogoriškem lokalu Cafe Gallus z namenom izmenjave dobrih podjetniških zgodb, znanja, izkušenj, navezovanja novih poslovnih vezi ter novih poslovnih priložnosti. Business Meetups gostuje uspešne podjetnike in podjetnice, s katerimi predstavlja najsodobnejše teme iz start-up podjetništva. 
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Mitja Mikuž
Primorski tehnološki park
T: +386 41 241 663
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 

Koledar

Vsi dogodki


Startup novice

15. januar 2018 @Primorski tehnološki park
Prihajajo POPRI 2018
6. september 2017 @ Primorski tehnološki park
Začenjamo letošnji jesenski krog SK financiranja start-upov!

Vse novice
 
Želiš izvedeti, kako se vključiti v start-up skupnost goriške regije? Te zanimajo najsodobnejši podjetniški trendi in programi? Na katerih dogodkih ne smeš manjkati?
Prijavi se na Start:up Nova Gorica e-mail listo!