OPIS DOGODKA


Naučite se IT veščin s SmartNinjo

21. februar 2015, ob 0:00 /Primorski tehnološki park, Nova Gorica
 
Šolo programiranja SmartNinja sestavljajo Matej Remuta, Miha Fabjan in Žiga Besel (pametne ninje). Mladeniči želijo začetnikom približati svet programiranja in ostalih IT (informacijske tehnologije) veščin. Delavnice, ki jih vodijo po Sloveniji, so poimenovali SmartNinja. Gre za dvodnevne intenzivne delavnice, na katerih se tečajniki vse od popolnih začetnikov do tistih, ki želijo znanje še poglobiti, seznanijo s svetom programiranja. Ena takšnih prihaja tudi k nam na goriško. 
 
V februarju bo podjetje SmartNinja izvedlo tri plačljive tečaje osnov programiranja, ki so jih poimenovali SmartNinja vikend. V Novi Gorici (Primorski tehnološki park), Ljubljani (Tehnološki park Ljubljana; 7.2. do 8.2.2015) in Mariboru (Tovarna podjemov – podjetniški inkubator Univerze v Mariboru; 28.2. do 1.3.2015). Udeleženci bodo spoznali temelje spletnega razvoja, programska jezika HTML in CSS ter z njima naredili svoj prvi projekt. 
Zakaj se udeležiti šole programiranja?
Še nikoli ni bilo takšnega povpraševanja po IT kadru in še nikoli ni bilo toliko podjetij, ki razvijajo IT produkte. Ekipa SmartNinja želi prispevati k večji zaposljivosti mladih doma in po svetu ali celo priložnost, da si posamezniki delovno mesto ustvarijo sami. Informacijska tehnologija prodira v vse pore naše družbe. Za učenje potrebuješ le en pripomoček – računalnik (v kolikor ga nimate, ga zagotovi organizator). 
 
Pozor – znižana cena prijave velja do pet dni pred začetkom šole:
•    Dijaki, študentje in nezaposleni: 147,00 EUR 97,00 EUR.
•    Ostali: 197,00 EUR 147,00 EUR.
 
V prihodnje sledi… 
Fantje so s tečaji začeli leta 2013 v okviru projekta Startup Novo Mesto. Do tega jih je pripeljalo spoznanje, da veliko mladim, novoustanovljenim podjetjem primanjkuje računalniških znanj za uresničitev ali predstavitev svojih projektov. Začetnim tečajem sledijo trimesečna usposabljanja, na katerih se izkušeni mentorji srečujejo s tečajniki dvakrat na teden. Vsebina srečanj je spoznavanje jezika JavaScript in Python, podatkovnih baz in drugih orodij, ki so pomembna za sodobni spletni razvoj. Rezultat usposabljanja je zmožnost udeleženca, da lahko s pridobljenim znanjem prevzame mesto pripravnika ali juniorja v IT podjetju. Sledijo tečaji Android programiranja, grafičnega oblikovanja, programiranja in uporabe mikrokrmilnikov Arduin, bioinformatike ter biotehnologije. 
 
Za dodatne informacije lahko pišete na info(at)smartninja.org ali pokličete na 031 841 723 (Miha Fabjan).
 
Več o SmartNinja si lahko preberete na njihovi spletni strani SmartNinja
 
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Katja Pregelj
Primorski tehnološki park
T: +386 5 393 24 50
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 

Koledar

Vsi dogodki


Startup novice

15. januar 2018 @Primorski tehnološki park
Prihajajo POPRI 2018
6. september 2017 @ Primorski tehnološki park
Začenjamo letošnji jesenski krog SK financiranja start-upov!

Vse novice
 
Želiš izvedeti, kako se vključiti v start-up skupnost goriške regije? Te zanimajo najsodobnejši podjetniški trendi in programi? Na katerih dogodkih ne smeš manjkati?
Prijavi se na Start:up Nova Gorica e-mail listo!