OPIS DOGODKA


Finalisti tekmovanja POPRI 2015 se pripravljajo na razglasitev zmagovalcev

23. april 2015, ob 19:00 /Slovensko narodno gledališče, Nova Gorica
 
Primorski tehnološki park je leto že 10. leto zapored odprl tekmovanje za mlade podjetne talente iz celotne Slovenije in zamejstva, ki so se na tekmovanje prijavili s podjetniškimi idejami, ki na inovativen način rešujejo konkretne probleme ljudi ali družbe. Pri razvijanju prijavljenih idej so jim lahko pomagali mentorji, starši, podjetniki ali drugi odrasli s podjetniškim znanjem. Na tekmovanje so se prijavili tekmovalci iz celotne Slovenije: Ljubljane, Maribora, Celja, Ptuja, Kočevja, Kopra, Novega mesta, Kranja in Nove Gorice. V največjem številu so se prijavili osnovnošolci. Prijavljene podjetniške ideje prihajajo iz različnih področij, od arhitekture do avtomobilizma, kar priča na veliko mero kreativnosti in inovativnosti mladih na raznolikih področjih. Nekateri tekmovalci so med šolskim letom obiskovali delavnice 'Podjetniški eksperiment', ki jih je Primorski tehnološki park organiziral na območju goriške regije na petih lokacijah: Novi Gorici, Renčah, Ajdovščini, Tolminu in Kobaridu. Udeleženci so na delavnicah skupaj z mentorji razvijali podjetniške ideje, ki so jih prijavili na tekmovanje. Udeležba na delavnicah ni bila pogoj za prijavo na tekmovanje in obratno.
 
Kategorijo osnovnošolcev so ocenjevali Blaž Erzetič, Erzetich Audio, dr. Mojca Stubelj Ars, MINI POLIGLOTINI, Nastja Valentinčič Al-Bukhari, učiteljica ekonomije na Srednji ekonomski in trgovski šoli v Novi Gorici ter Rok Kogoj, Krafty. Srednješolce so ocenjevali Bojan Blažica, Posadi.si, Aleš Tankosić, profesor na Višji strokovni šoli znotraj Šolskega centra v Novi Gorici in Matej Zrimšek, Krafty. Podjetniške ideje najstarejših tekmovalcev pa Tomaž Jug iz podjetja Editor, Matija Klinkon, Led Luks, Aljoša Pavšič, Neptun Digital in Goran Miškulin, Spintec. Gre za uspešne lokalne podjetnike z znanji najsodobnejših podjetniških metodologij vitkega in agilnega podjetništva. 
 
Strokovna komisija, ki je sledila merilom za ocenjevanje POPRI ni pričakovala, da mladi izdelajo načrt za podjetje. Glavni namen tekmovanja je spodbujati mlade k podjetniškemu načinu razmišljanja in jih naučiti osnovnih podjetniških veščin. Zaradi tega so ocenjevalci pri ocenjevanju motivirali in spodbujali tekmovalce k nadaljnjemu delu in razvijanju njihovih znanj. Letos bo Primorski tehnološki park podelil tudinagrade za najbolj ''popoprane ideje''. Gre za najbolj futuristične ideje, ki so prepričale komisijo z njihovo ne-tipično in drzno vsebino, kljub temu, da niso dosegle zadostnega število točk za zmagovalni naziv. 
 
Tekmovanje POPRI organizira Primorski tehnološki park z namenom spodbujanja ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti med mladimi. Tudi sicer zanimanje za podjetništvo med mladimi v Sloveniji vse bolj narašča, prav tako je na voljo vse več podjetniških dogodkov. Eden zmed večjih je prav tekmovanje POPRI, katerega je letos podprlo kar 43 izobraževalnih ustanov iz celotne Slovenije. POPRI je odlična priložnost za razvoj podjetniških veščin, ki bodo mladim koristile predvsem takrat, ko bodo zaposleni ali podjetniki. 
 
Širjenje podjetnosti med mlajše generacije podpirajo tudi številne druge ustanove kot so občine, različna podjetja in celotno razvijajoče se slovensko start-up okolje. Eden izmed vidnejših podpornikov POPRI je Mestna občina Nova Gorica (MONG)"Kot soustanovitelji Primorskega tehnološkega parka, v MONG ves čas podpiramo njegova prizadevanja za vključevanje in izobraževanje mladih na področju podjetništva. Nadvse smo ponosni, da Primorski tehnološki park sodi na slovenskem nivoju med najambicioznejše promotorje podjetništva in kreativnosti med mladimi, kar se odraža v številnih uspešno izpeljanih izobraževanjih, start-up vikendih, projektih, svetovanjih in seveda v podjetniškem tekmovanju POPRI, ki se je v letošnjem letu razširilo na vso Slovenijo. Odziv je bil izjemen, kar me kot župana, ki verjame v potencial mladih, nadvse veseli. Čestitam vsem sodelujočim, kajti prav vsi so zbrali znanje, ideje in pogum, da so se prijavili na to tekmovanje. S tem so začeli nov val kreativnega in podjetniškega razmišljanja. Prepričan sem, da jih bo to opremilo z veliko spodbudo tudi za prihodnje delo. V mestni občini se zavedamo, da razvoj nujno zavisi od prebojnih, svežih in kreativnih idej in vem, da mladi to zmorejo. Zato jih bomo podpirali tudi v prihodnje'', pove župan MONG, Matej Arčon, ki bo vsem mladim tekmovalcem, staršem, mentorjem, članom komisije in ostalim prisotnim na zaključni prireditvi, namenil poseben pozdrav in čestitko. 
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Maja Rajer Obid
Primorski tehnološki park
T: +386 5 393 24 51
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 

Koledar

Vsi dogodki


Startup novice

15. januar 2018 @Primorski tehnološki park
Prihajajo POPRI 2018
6. september 2017 @ Primorski tehnološki park
Začenjamo letošnji jesenski krog SK financiranja start-upov!

Vse novice
 
Želiš izvedeti, kako se vključiti v start-up skupnost goriške regije? Te zanimajo najsodobnejši podjetniški trendi in programi? Na katerih dogodkih ne smeš manjkati?
Prijavi se na Start:up Nova Gorica e-mail listo!