OPIS DOGODKA


Coworking, mesto za sodelovanje in razvijanje novih idej: 18. Business Meetups Nova Gorica

21. maj 2015, ob 20:00 /Lokal Cafe Gallus, Nova Gorica
 
Luka Piškorič je skupaj z Evo Perčič pobudnik projekta Slovenia Coworkign, sodobnega načina dela, kjer si samozaposleni in drugi profesionalci občasno ali stalno delijo delovni prostor, soustanovitelj Poligona, kreativnega centra, ki združuje ustvarjalce s področja kreativnih ekonomij, socialnega podjetništva in kulture ter soustanovitelj Crowdfunding.si, slovenske iniciative za množično financiranje, v okviru katere je svetoval že številnim inovatorjem pri pripravi kampanj.
 
Pri 17. letih je Luka Piškorič začel z oblikovanjem prvih spletnih strani. Veliko je bil prisoten pri prvih slovenskih spletnih projektih s področja umetniškega ustvarjanja, zatem se je znašel v agencijskih vodah, znotraj katerih je deloval na skorajda vseh področjih kreativne industrije, medijev in industrijskega oblikovanja. Luka je delal tudi v oglaševalski agenciji kot vodja projektov, kar mu je prineslo dobre izkušnje s komunikacijskimi treningi, omogočilo dostop do vseh klientov in dalo širši vpogled v slovensko gospodarstvo. Zadnja leta ima z Evo Perčič agencijo, v kateri kombinira različna področja, od kulturnega menedžmenta do tržnega komuniciranja, predvsem pa se ukvarja s povezovanjem ljudi. Samega sebe se Luka definira kot aktivista kreativnih industrij.
 
Zaradi vedno večje fleksibilnosti dela in vedno manjšega obsega rednega zaposlovanja se veča delež tistih, ki zjutraj ostanejo doma – in tam delajo. A delo  v udobju lastnega doma pomeni tudi večjo izoliranost, velikokrat pa tudi manjšo motivacijo za delo. Coworking – kreativni prostor – spodbuja sodelovanja med ljudmi, ki se sicer morda nikoli ne bi srečali. Za isto mizo sedijo oblikovalci, tržniki, informatiki itd. Gre za trend raznolikost profilov v istem prostoru z mizami, računalniki in brezžičnim internetom. Uporabniki takšnih prostorov poročajo o širjenju svojega družbenega in poslovnega omrežja, večji produktivnosti in pridobiti novih veščin.
 
Težnja po oblikovanju kreativnih prostorov, ki so se že zelo razširili po ZDA in Evropi, postaja vse bolj prisotna tudi v Sloveniji. Delovno mesto v Coworking prostoru lahko najamete tudi v Primorskem tehnološkem parku.
 
Business Meetups Nova Gorica so redna neformalna poslovna srečanja, ki jih organizira Primorski tehnološki park v novogoriškem lokalu Cafe Gallus z namenom izmenjave dobrih podjetniških zgodb, znanja, izkušenj, navezovanja novih poslovnih vezi ter novih poslovnih priložnosti. Business Meetups gostuje uspešne podjetnike in podjetnice, s katerimi predstavlja najsodobnejše teme iz start-up podjetništva. 
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Mitja Mikuž
Primorski tehnološki park
T: +386 41 241 663
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 

Koledar

Vsi dogodki


Startup novice

15. januar 2018 @Primorski tehnološki park
Prihajajo POPRI 2018
6. september 2017 @ Primorski tehnološki park
Začenjamo letošnji jesenski krog SK financiranja start-upov!

Vse novice
 
Želiš izvedeti, kako se vključiti v start-up skupnost goriške regije? Te zanimajo najsodobnejši podjetniški trendi in programi? Na katerih dogodkih ne smeš manjkati?
Prijavi se na Start:up Nova Gorica e-mail listo!